Vann- og fuktskader i bygninger
Vann- og fuktskader i bygninger – Skadebegrensning og sanering NS 3515 er et kurs hvor du får du innsikt i hvordan du sikrer at tiltak er hensiktsmessige og forsvarlige.
For deg som jobber med kartlegging av skader
Kurset passer for alle som har ansvar for kartlegging av skadeomfang, skadebegrensende tiltak og sanering ved vann- og fuktskader. Bygningseiere kan bidra til å sørge for at skaden ikke gir følgeskader som kan gi helseplager for brukere og beboere. På dette kurset får du innsikt i hvordan du sikrer at tiltakene du anbefaler eller setter i verk er hensiktsmessige og forsvarlige. Du får en grundig innføring i standarden. Standarden omfatter ikke årsaks avklaring, men kurset tar en liten økt også om dette.
Vann og fuktskader er mer vanlig enn innbrudd og brannskader i norske boliger. Vann- og fuktskader som ikke utbedres riktig kan medføre økonomisk tap og helseplager for beboere og brukere. Den nasjonale standarden setter krav til kvalitet i arbeidet med skadebegrensning og sanering.
Hva lærer du?
- Standardens omfang og innhold; hvem er den laget for, og hva vil være effekten for ulike aktører?
- Innføring i standardens ulike deler og hvilke konkrete krav som stilles.
- Vurderingspunkter; når er det behov for å bruke hodet?
- Hvordan skal en utbedringsprosess dokumenteres, og hvem skal ha hvilken informasjon når?
- Skadekartlegging og årsaksavklaring – hva må med i «husdoktorens» verktøykasse?
Underviser Mari Sand Austigard er fagsjef i Mycoteam og har doktorgrad i treteknologi fra NMBU. Austigard har ekspertise vedrørende blant annet trebeskyttelse og overflatebehandling av tre i utendørs bruk, samt soppskader og fuktproblematikk i trekonstruksjoner.
Hvordan gjennomføres kurset?
Dette kurset gjennomføres som webinar. Du vil da følge undervisningen live på nett, og du vil kunne stille spørsmål til underviseren via tale eller chat. Du vil få tilsendt en lenke til webinaret på e-post i god tid før kursstart.