Uavhengig kontroll av lufttetthet og våtrom
Uavhengig kontroll er et eget ansvarsområde definert i SAK10. Dersom din virksomhet skal gjennomføre uavhengig kontroller må den erklære ansvar over for byggesaksmyndighetene. På dette kurset vil du lære hvordan et kvalitetssikringssystem kan tilpasses din virksomhet. Vi ser nærmere på krav, uavhengighet og hva som skal kontrolleres.

Hva lærer du?
For å kunne erklære ansvar må virksomheten ha et kvalitetssikringssystem (KS-system) som tilfredsstiller kravene i SAK10 kap.10. Det må dokumenteres at tilstrekkelige kvalifikasjoner innehas i virksomheten. Kurset er basert på en programvare hvor en mal til et KS-system ligger i bunnen og som , med enkle grep, kan tilpasses din virksomhet. Vi vil i tillegg også se på ulike tema knyttet til selve gjennomføringen av uavhengig kontroll:
- når er det krav om obligatorisk uavhengig kontroll
- når kan kommunen pålegge uavhengig kontroll
- uavhengighet
- hva skal kontrolleres
- at utførende har et kvalitetssystem
- at prosjekteringsdokumentasjonen er tilstrekkelig
- at utførelsen er i samsvar med prosjekteringsdokumentene
- at trykkprøving er utført korrekt og innenfor kravet
- at materialbruken dokumenteres, bla. samsvar i bruk
- kontrolldokumenter: Plan for
Vi gjennomgår praktiske eksempler og tillegg for tiltaksklasse 2 på kurset.
Foreleser på dette kurset er Takstingeniør Finn Stedjan. Han har over 25 års samlet erfaring fra nybygg, rehabilitering, prosjektledelse, prosjektering, taksering og kontroll av utførelse. Stedjan er sertifisert og godkjent takstingeniør gjennom Norsk Takst.
Hvordan gjennomføres kurset?
Dette kurset gjennomføres som webinar. Du vil da følge forelesningen live på nett, og du vil kunne stille spørsmål til foreleseren via tale eller chat. Du vil få tilsendt en lenke til webinaret på e-post i god tid før kursstart.
For å delta på et webinar trenger du en PC/Mac og en god internettforbindelse. Vi anbefaler å bruke hodetelefoner med mikrofon. Dette for å unngå å ta opp støy fra rommet du er i når du skal stille spørsmål. Du vil sikkert også unngå å forstyrre andre i hjemmet ditt eller på kontoret. Samme dag som webinaret arrangeres, vil du motta en e-post med instruksjoner du trenger for å logge deg på.
- gi deg informasjon om kursreglement ved påmelding.
- gi deg praktisk informasjon om kurset i forkant.
- gi deg informasjon dersom dine personopplysninger må deles med en tredjepart for gjennomføring av kurs (Gjelder noen samarbeidskurs som kurs i våtrom og naturskade).
- gi deg informasjon om eventuelle opptak som gjøres av et webinar.
- gi deg tilgang til kursmateriell i etterkant av gjennomført kurs
- utstede kursbevis til deg ved fullført kurs
Sertifiserte takstingeniører i Norsk takst får dekket kursavgift for fem fulle kursdager gjennom den årlige etterutdanningsavgiften.
Minimumskravet til etterutdanning er 20 kurstimer i løpet av året. Den faste årlige etterutdanningsavgiften, for takstingeniører som er underlagt kravet om etterutdanning, dekker inntil 50 kurstimer med vanlige etterutdanningskurs i regi av NEAK i løpet av året.
- Halv dag (eks. 09.00-12.00): Kurset gir uttelling for 5 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
- Hel dag ( 09.00-15.00): Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
- 2 dagers kurs: Kurset gir uttelling for 20 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem. Vær obs på at vi har avmeldingsfrister.
Dersom du ikke er sertifisert i Norsk takst kan du kan melde deg av kurset ved å sende en e-post til post@neak.no Avmelding kan gjøres inntil en måned før kursstart. Ved avmelding pga. sykdom kan du få kursavgiften refundert mot fremlagt legeattest.
Har du spørsmål?

Kurset er fullt.