Rykker ut når skadealarmen går

Vann, vær og vind har ofte skylden når landets skadetakstmenn blir rekvirert. Når Ann Barbra Lillefosse (27) drar ut på befaring er bestilleren som regel et forsikringsselskap.

Vannskader utgjør den største andel av oppdragene. Som oftest gjelder det boliger, men noen ganger også næringsbygg, sier Ann Barbra Lillefosse.

Hun har bachelor i ingeniørfag innen bygg og er sertifisert takstmann i Norsk takst. Siden 2012 har hun vært ansatt i firmaet Per Mulvik AS i Volda i Møre og Romsdal, der arbeidet i hovedsak består av skadetaksering.

Tilknytningen til Norsk takst gir en god forankring når det gjelder etterutdanning, som er nødvendig for å opprettholde takstsertifikatene. Samtidig får jeg mye, god medlemsinformasjon som gjør det lett å holde seg oppdatert på fag- og bransjespørsmål, sier Ann Barbra Lillefosse.

I det daglige er hun mye på farten, ofte med to – tre timers reiseavstand til stedet der befaringen skal skje. De siste par årene har vi hatt økt trykk på naturskader spesielt. Mange spår jo at vi bare vil se mer av dette som følge av klimaendringer, noe som sannsynligvis også vil bety økt oppdragsmengde for vår bransje.

Samarbeidet med forsikringsbransjen opplever hun som godt. Selv om de også har egne takstfolk og i en del tilfeller går direkte til skadesaneringsfirmaer er selskapene stadig store brukere av takseringstjenester. At vi kommer inn som en uavhengig tredjepart kan bidra til riktige oppgjør og god kvalitet i utbedringsarbeidet.

Ann Barbra Lillefosse er også svært fornøyd med å jobbe i et godt og mangfoldig fagmiljø. Vi er 11 fast ansatte med ingeniørbakgrunn og litt ulik spisskompetanse. Det gir mye læring og rik mulighet til erfaringsutveksling, sier hun.

Per Mulvik AS er et rådgivende ingeniørfirma som i tillegg til taksering tilbyr tjenester innen prosjektering av bygg- og anlegg, kommunalteknikk, prosjekt- og byggeledelse, landmåling og planarbeid.

 

Sist oppdatert 29.08.2018