Takstbransjen og Corona-viruset: Setter helse og samfunnssikkerhet først

Tiltakene som er innført for å begrense spredningen av Corona-smitte får store konsekvenser både for takstmenn, takstforetak og for bransjeorganisasjonen Norsk takst. Nå setter vi helse og sikkerhet først, for å bidra til at det norske samfunnet kommer best mulig gjennom krisen.

 – Med 200 000 befaringer i løpet av et år, og hundrevis av møter med oppdragsgivere hver eneste dag, er det åpenbart at bransjen vår berøres kraftig av situasjonen som er oppstått. De neste månedene får vi en helt annerledes hverdag, sier Sture J. Pettersen, president i Norsk takst.

Hans oppfordring til medlemmene er først og fremst å følge alle råd og pålegg fra helsemyndighetene, blant annet ved å unngå å håndhilse, holde en meter fysisk avstand og vaske hendene ofte.

– For virksomheter med flere ansatte vil det være lurt å basere seg mest mulig på hjemmekontor, enten for samtlige, eller for en del av staben. Fysiske møter med mange deltakere er det nå mest fornuftig å unngå, og heller finne nettbaserte alternativer, sier Pettersen.

Administrasjonen i Norsk takst jobber nå i hovedsak fra hjemmekontor. Mange møter og alle reiser er avlyst inntil videre.

– Forordningene som har kommet fra myndighetene om reisevirksomhet og møter skaper utfordringer også for gjennomføring av årsmøter og samlinger for tillitsvalgte. Mye kommer til å måtte utsettes til andre halvår, sier Are Andenæs Huser, administrerende direktør i Norsk takst.

Styret og kontrollkomiteen i bransjeorganisasjonen har gjort de nødvendige, formelle vedtak for at lokale årsmøter i avdelingene skal kunne utsettes. Det er likeledes bestemt at generalforsamlingen i Norsk takst blir utsatt til etter sommerferien.

Nettbaserte kurs og utdanningsopplegg i regi av Norges Eiendomsakademi (NEAK) går som normalt. Noen kursserier er nå dessuten omgjort til webinarer, og har oppnådd betydelig tilleggs-påmelding. Mange ønsker å benytte situasjonen til å gjennomføre planlagt videreutdanning.

– Takstbransjens bidrag i dugnaden for folkehelsen er viktig og nødvendig. At hele Norge går sammen om å begrense smitte vil bety mye for hvordan vi kommer oss gjennom dette, og bidra til trygghet for jobber og bedrifter når samfunnet kommer tilbake til normal drift, sier Are Andenæs Huser.

Norsk takst følger utviklingen fra dag til dag, og vi kommer tilbake med ytterligere informasjon med konkrete råd for befaringer. Kontakt oss gjerne på telefon 22 08 76 00 hvis du har andre spørsmål.

Sist oppdatert 01.11.2021